İlk sahibiyim, az ve özenle kullanmıştır. 1 metre uzunlukta, kutulu ve problemsizdir. 

Kablo Oyaide’ ye ait olan “102SSC” bakırdan üretilmiştir. 

102SSC bakırda geri dönüştürülmüş bakır yer almamaktadır. Tamamen madenden çıkan yeni bakırın işlenmesiyle elde edilmekte ve bakır yüzeyin temizlenmesi için ise özel peeling işlemi uygulanmaktadır. Kablo tellerinin inceltilmesi işlemi ise gerçek elmas kalıplar aracılığıyla yapılamakta ve mekanik bozulmayı engellemek için 2 kere tavlama işlemi uygulanmaktadır.

Ayrıca iletkenin yapısı gene Oyaide’ye ait olan “3E Stranded” adını verdiği bir yapıdadır.

Bu yapıda 3 farklı tel kalınlığı kullanılarak kusursuz bir daire kesiti oluşturmak ve teller arası boşluğu azaltarak daha yoğun bir iletken elde edilmektedir.

 

İletken: 102SSC – 1.25Sq (37/3E Stranded)/ 16AWG 
Dış ceket: Poliüretan
İletken yalıtım: Polimer Poliolefin
İç dolgu:  Amorf Poliolefin

3 katmanlı ekranlamaya sahiptir. 

1. Katman – Elektromanyetik Dalga Emici (Amorf Poliolefin)

İlk katmanda, manyetik akı bozulmasından kaynaklanan elektromanyetik dalgalar elektromanyetik dalga emiciler tarafından ısı enerjisine dönüştürülür.

2. Katman – Bakır Folyo Bant

İkinci katmanda, sinyali dış gürültüden korumak için bir bakır bant kalkanı bulunur.

3. Katman – 102SSC şerit ekranlama  (160 adet 0.12mm tel)

Üçüncü katman, yatay olarak sarılmış bir ekranlama, 160 adet 0,12 mm telin boşluksuz yerleştirildiği hassas bir iletken olan 102SSC’ den yapılmıştır. Yalnızca dış gürültüyü değil, aynı zamanda yüksek seviyede titreşimden kaynaklanan dahili olarak üretilen gürültüyü de engeller.

Kablonun özel olduğa kadar uçlarının da özel olması gerekir. Oyaide, TUNAMI TERZO RR V2 için özel tasarladığı GENESIS ismli RCA uçları geliştirdi. 

Pin fosfor bronzdan üretilmiştir. Üzeri Platin+Rodyum kapldır. Kilitlenebilir yapıdadır. Tüm malzemeler, gelişmiş CNC işleme ile katı bileşenlerden tek tek işlenmiştir ve olağanüstü hassasiyete sahiptir. Teflon izolatöre sahiptir. 

 

Lehim olarak da markaya ait olan Oyaide SS-47 lehim teli kullanılmıştır. 

, https://www.audiophile.org
,
https://www.audiophile.org/feed,
28/09/2024